31 December 2010

Kalau dulu

salam...
tahun ni bawa byk kenangan dlm hidup aku......
mcm tahun2 lalu jgk...

now...
org banyak wat entry pasal new year...


aku lak nak wat entry pasal......
zaman dulu-dulu...
aku bkn la old school....
tapi..
nak ingatkan balik apa yg kita dh buat sblm 2....
so...
kita boleh belajar dr kesilapan....
ada faham???..

kalau dulu aku tak dapat jadi hamba ALLAH yang taat....
aku akan cuba jadi seorang hamba yang taat kpd tuhannya.....

kalau dulu aku tak jadi umat yg baik kpd Rasulullah...
aku akan cuba jadi umat yg baik....

kalau dulu aku sorang anak yg degil....
aku akan cuba jadi anak yg baik & dengar kata...

bangga en. jamil bila dia taw ni...

kalau dulu aku bukan seorang kawan yg baik....
aku akan cuba baiki diri aku....


kalau dulu aku tak dapat jadi pencinta yg setia....
aku akan cuba untuk setia kpd satu.......

kalau dulu........
orang cakap aku sombong...
aku tak pandai masak....
susah dengar pendapat orang....
aku terlalu jual ikan(selfish).....
malas nak study...
dan lain2....
aku akan cuba baiki dari semasa ke semasa.....

masa lalu yg akan mengajar kita jadi lebih baik pada masa yg akan datang....
so..
jangan dibiar apa yg berlaku pada masa lepas....
take it as granted to improve ourself....

^_^








28 December 2010

Konflik!!!!!!!!!!.......

salam........
konflik2.......!!!....
ada je masalah timbul......
biasa la..
trouble is a friend la katakan....
huhu...

betul2 dugaan...

+

subjek untuk semester ni sgt tough.....
ya ALLAH...
berilah hambaMu ini kekuatan.....
permudahkan la urusanku ini.....
Amin........





Bagaikan Sakti

salam.....
tengah2 malam saja je nak layan perasaan jap....
tiba-tiba...
jeng3...
terdengar lagu...
tajuk dia bagaikan sakti....
by datuk siti & m. nasir...

rasa macam sweet gak....
so...
just nak share lirik dan maksud dalam lirik ni....

Cinta datang
Tanpa diundang
Seumur masa tercipta

Dia datang bagai sakti
Bagai menyaksi mekar
Kembang pagi

Cinta datang
Dengan senyuman
Panasnya membakar mentari

Wajah yang tergambar
Tak akan terpudar
Dari hati insan yang fana ini
Fana ini

Tak mungkin mentari
Akan terus sembunyi
Tiada sempadan
Tak bisa ku lewati

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan ragaku
Menantimu walau sengsara
Jika ini ketentuannya
Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku jua

saya layan lagu jiwang..
tp..
tak bermakna saya jiwang tau...
hehehe...

"support our local music"..
pesanan penaja ini khas dari...
cik myra...

26 December 2010

Kain dia lari...

salam...
saya nak cerita pasal....
kain dia lari.......
hahaha.....

apa first impression korang bila tengok gambar ni??..
mesti korang dah fikir yang bukan2 kan...
maaf la ye...
saya tak nak kahwin lagi......

tapi...
saya nak cerita tentang di sebalik gambar ni..
(thanks mr.google sebab bagi saya gambar yg sesuai dengan entry ni)....
ni dress...
dalam bahasa melayu..
orang panggil gaun....

cerita pasal salah silah pasal gaun ni saya tak nak sentuh..
sebab saya pown tak tahu..
hehehe...

cuma.....
saya tertarik dengan kata-kata tok a.k.a nenek saya....

"depa ni kalau pakai baju mesti kain depa lari ke bawah...
yang atas terbuka ja"...
(keluaq loghat kedah)

kalau nak faham dengan lebih jelas..
sila review gambar tu balik.....

memang sinis kan?....
tapi memang dah tipikal...

(kejadian ini berlaku masa kitaorang tgh tengok satu anugerah yang bagi penghargaan kat produksi filem dan drama Malaysia)..







rEkReAsI......

salam...
jumpa lagi....
ayat saya makin skema sebab..
penasihat saya cakap jangan guna short form...
nanti pembaca tak boleh detect blog kita....
hehehe....
thanks sebab kerjasama anda....
nanti saya belanja makan ye...
tu baru mukadimah...
actually..
saya nak cerita pasal...
rekreasi...
ia merupakan salah satu makanan laut...
hahaha...
lawak ja....
rekreasi tu macam...
jalan-jalan...
enjoy.....
tapi mendatangkan faedah kat tubuh badan kita.....
(yang ni tak da dalam kamus ya)....
actually,
saya nak cerita tentang aktiviti yang kitaorang buat time cuti....
cuti sekolah + cuti semester...
hehehe...
tak jauh pown & tak jejas minyak motor....
kitaorang just joging kat...
kawasan Gunung Jerai.....
walaupun tak terkenal..
(sebab kawan saya pown ada yg tak tau Gunung Jerai tu kat mana..)
tapi best....

ni la budak2 yang selalu menyibuk nak ikut....
tapi kak myra sentiasa ok...
lagi ramai lagi bagus....

12 km???...
sanggup ke nak mendaki??...
pikir la sendiri....
hak3....
dalam perjalanan tu..
kitaorang jumpa satu pokok ni...
besaq giler....
5 orang boleh masuk dok dalam ni...
kan3....

adik-adikku yg sihat....

masa tgh snap gambar ni...
ada sorang pakcik dgn family dia....
tgh joging....
dia cakap kat pokok tu tempat orang dok puja.....
kami tak caya sbbnya...
tak de kesan lilin or kegiatan pemujaan berlaku di situ....
so..
buat tak tau je la....
the journey begin....

letih la sgt....
tambah2 si baju oren tu...
asyik2 lembut lutut.....
hahaha....

comel tak adik2 kak myra???...

setakat ni je journey kitaorang.....
adik2 kak myra letih.....
so...
aku sajikan gambar pemandangan je la......
tengok ye.....

setakat ni aje ye...
malas nak upload gambar....
sori kak myra tak da dalam gambar...
ghairah dok snap gambar...
sampai gambar sendiri tak sempat ambik......

^_^

22 December 2010

TRoUbLe iS A fRiEnD....

salam....
tgh sy0k dgq lagu neh....
aku tertarik nk wat tjuk lgu ..
(yg tertera di atas)...
as my entry title....

suddenly....
aku rsa tertarik nk dgq lgu ni ari ni...
even dh berkali-kali aku dgq.....
& then rsa nk cri lirik dia kt tenet...

geledah pnya geledah jumpa la...
hehehe...
aku dh fhm lgu ni.....

dia nk cta psal...
masalah ni kwn kta...
mmg dia akan ikot kta..
walaupown kt nk lari dri dia....
mklum la...
as a human being...
kta mmg x leh lari dr mslh.....
.............

07 December 2010

dEtIk-dEtIk......

salam......
huh!!!!...
lmanya x bkak page ni...
bkn apa...
ada kekangan masa dan wang....
s0...
aku x bleh 0n9 slalu...
since cuti sekolah ni...
walaupun aku dh dkt 2 thun tngglkn skolah....
hahaha...
sabaq je la sapa2 yg terbaca entry ni.....
sabaq 2 kn separuh drpd iman....

kan2......

sbnarnya aku nk story psal....
RINDU a.k.a MISS.....
aku bkn apa...

aku rindu zaman bdk2....


time tadika.....

time skolah rendah........

pd fasa cmni aku x yah pk mslh....
smua mslh parents aku yg tanggung....
huhuhu...
yg aku ingt time 2 just main n study je...
bab study 2 x bleh blah la.....
hahaha....

lpas 2....
aku jd teenagers.....


waktu ni la....
pdn muka aku..
mslh dh start...
mcm2 la....
aku x nk gtaw...
t satu dunia thu..
s0..
korg pk la sndri ye....

n skrg....
aku dh msuk fasa bru....
uni life........
aku ska fasa ni.....
hehehe....


btw...
aku happy ngan life aku.....
x kcau hdup org.....
just be yourself......


^_^


20 November 2010

MeLaNc0nG La kOnOn.........

salam............
jumpa g...............
template dh tkar............
merah itam lak 2....
kasi gegar ckit................
hua3.............

ari ni......
aku ngan r00mate kuar la jln2..........
kt georget0wn.....


start perjalanan......
aku ngan r00mate aku ni rsa cm dh kuar melanc0ng........
nk thu x kat mana????....
hahahaha.........
rasa cm kt overseas la plak...
ngeh3.........

nk tahu x sebab pe??....
dr start perjalanan...
sampai ktowg blik....
kmi dikelilingi oleh org asing.....
tp bkn alien taw......

kalo cute cm alien ni 0k gak...
hahaha...

tp sgt ngeri.....
tkot w000....
walaupun berada kt dlm negara sndiri....
huhuhuhu....
nk thu sbb pe...
pk la sendiri.....
bkn x mau tlis tp.........
tkot jd isu lak..........

^_^







14 November 2010

i l0Ve iT!!!!...

salam....
kita ke udara lg.....
nk tny korg ni...
mst korg da lagu feberet kan??..
s0 am i.....
aku pown ada gk...
tp lagu feberet aku ni ikot peredaran masa....
bla lgu 2 ngah t0p..
aku ska la..
tp bla da lgu baru lak yg nek...
aku ska lgu bru 2 lak....
hahahha...
s0..
lagu baru yg dh wt aku fall in love ni....
"just the way you are" by bruno mars.......

i like this s0ng!!!..
seriously...

ni la bruno mars.....

fes time aku dgr sora di tme dia nyanyi lgu..
'n0thing on you' ngan 'billionaire'...
dlm lgu 2 dia just nyanyi part korus jer....
aku x mnat sgt..
c0z aku rsa cm p0y0 jer mamat ni....
tp..
keadaan berubah bla aku dgr lgu..
just the way you are....
w0w......
i fell in love with this guy.....
hahahaha....
aku sgt tertarik dgn cara dia puji gf dia....

1 lg...
dia mcm jericho rosales.....
her0 tme drama filpina dlu....

hahaha...
btol x???...





07 November 2010

aDuHaI......................

salam........
skrg ni m00d exam.......
wah.....
sgt tnsyen mmikirkan psal exam.....


study week smpai sminggu....
tp aku ni...
esok nk exam....
mlmnya bru aku study....
dh 2 study lak dpn tv....
cmna 2....
hahahah....
mmg dr azali kot...
study last minit.....


tp...
apa pun...


yessss...
i can do it!!!!!!

skw 122 - 8/11/10
lsp 401- 9/11/10
stw213 - 10/11/10.....

sgt direct.....
waaaaaaa......
help me....


how can i manage this????....

spw201 - 19/11/10
she101 - 22/11/10
spw202 - 25/11/10...

alhamdulillah....
ada gap jgk....
bleh aku study....
myra....
study ke??????
pk la sndiri....
hahaha.....


........................


.......................
^_^



29 October 2010

fReE!!!!!!

salam..........
i miss my page.....
so missed it.......
hari2 hectic aku kt usm ni almost done..........
sgt best bla submit assignment yg last...
SPW201 aka pentadbiran awam....
fuhhhhh!!!!....
i'm very satisfied.......


lpas submit assignment 2....
kiranya aku dh break off ngan mr. assignment...
ngeeeee~~~.......

aku n classmate...
akak suksis @ ju....
g lpas geram kt bkt jambul....
apa ag...
karaoke time.....


fuhh..
ktowg bedal sorg 5 lagu....
rsa cm x puas jer....
nyanyi penuh perasaan smpai owg kt box sblh pown jenguk box ktowg....
hahaha.....
jln2 dua org pown leh jadi....
sgt best.....

semester 3 ni bnyk suka duka....
aku plg suka tgok lecturer...
mcm2 ragam....
so...
aku nk cta ckit la pemerhatian aku ttg lecturer ktowg.....

di hari yg mulia......
sy nk bg hadiah.....


(wah3)......
geng2 sc politik mst taw ni ayat keramat sapa....
korg mesti knal kan?????.....
hehehe...
konfom dari dr. benny tersayang.....
2 tandanya beliau nk bg kuiz...
kalo dia ckp cm2....
ktowg dh fhm sgt.....
hahaha....

u see that????........


2 ayt keramat dr. ong beng kok....
dr first week ag aku dh bengkok ngan subjek beliau....
aku x thu apa motif subjek 2 diwujudkan.....
tp...
makin hari...
aku makin fhm.....
huhuhu...
ekceli..
aku pernah wat jahat kt beliau.....
dlm 1 kuliah 2....
aku dgn berbesar hati kira jumlah perkataan "u see that"...
jumlahnya 125 kali dlm masa 2 jam.....
so...
puratanya 1 perkataan 1 minit....
hahaha....
kononnya..
aplikasi subjek 2 la...

sorg lg...
dr lim...
beliau ni bla waktu klas nk abih baru beliau smgt nk ajaq...
kdg ktowg blah cm2 ja...
tp aku sure yg dia pown terasa ati gk....

usually.....
kalo nk dkt abih sem...
dorg mesti bg borang utk komen pensyarah...
kt borg 2 la ktowg luahkan perasaan....
mcm2 la....
tp byk yg negatif....
i guess....
hahaha....

sorg lg....
aku plg admire ngan lecturer ni....
dr azlinda....
dh la cute....
lemah lembut.....
aku ska btol cara beliau mengajar....
so soft spoken.....
tp kdg2 aku terponteng klas beliau....
ye la...
klas waktu pagi....
phm2 je la...

walau pe pown yg tjadi....
we had 2 faced it....
so....
semester 3 tahun 2....
i had gain a lot of things.....
that will give me some experience 2 use in the future...
i really hope that....

lpas ni...
nk fokus kt exam lak....


WISH ME LUCK!!! : )



21 October 2010

aKhIrNyA.............

salam.............
its a beautiful day.........
s0 nice.............
21/10/2010.............

ari ni.....
um0 aku genap 21...........


wah....!!!
dh dpt tiket kebebasan 2.....
yg penting aku nk mengundi.......
hehehehe...
tp aku x akan salah gunakan kebebasan yg en. jamil bg....
hehehehe.....

anyway.....
tq 4 ur wishes for me...
i really appriciate it.....
syg korg semua...............

tq 2...
my family......
my special pers0n....
my friend.....

nana....
r00mateku....
(nyah..i tkjut u bg hadiah 2 kt i smlm....)
hehehe....

inab....
ayt2 ang x kan ku lupa...
hehehe...

ju....
akak suksis yg tegas....
tp maintain cute....

ct....
kwn ku yg pling lembut....

ika....
kwn yg hepi s0kmo....

sya....
kwn yg agak mach0 walaupown cute.....
hehehe..
jgn marah nyah...

tsha........
jgn marah yer syg....
hehehe...
kwn aku yg sporting n pndai drive....
sesungguhnya aku kgum ngan style dia drive...
relax...
steady...
&
berani.....

hehehehe...
k0rg amat berharga wat aku....

kak su....
yg lawa n cun melecun 2.....

fana....
slamber s0km0...

i l0ve u olls.....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...