09 December 2011

16 November 2011

Pedoman

salam...
aku tak berapa suka sangat nasyid..
setakat nak dengar boleh la..
tapi kalo nak jadi kipas susah mati genre nasid ni..
sorry to say..
aku tak berminat..

tiba2..
satu hari..
aku terjumpa lagu Pedoman by Nora ft. VOU kat you tube..
sedap giler...

lirik dia best...



the lyrics :

Roda waktu tak pernah menunggu
Pergi terus berlalu
Segala dosa segala belenggu
Sesal menikam jiwa kuhiba, terasa
KebesaranMu… Lantas kutadah, berdoa

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Cahaya rahmatMu menyinar bahagia
Syukur hatiku rasa
Bergetar tubuh kusebut namaMu
Yang Maha Esa, Maha Pengasih Penyayang
KurniaanMu lantas kusujud, bersyukur

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah, jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan

Oooooooooooo……

Biar pedoman ini
Berkekalan dihati, selamanya
Pengubat jiwa, penyinar bahagia
Inilah kasih yang kita damba

Tuhan berikan pedoman
Tunjukkan aku arah
Jalan yang kau redhai
Tuhan berikan pedoman
Dan bila kumenjauh,
Kembali ke pangkal jalan …

13 November 2011

Hari itu tiba juga..

salam..
12 November 2011..
i had attended my friend's wedding..

when i got her invitation..
terkejut akak..
haha..

alhamdulillah..
the first word i can say throught my little lips..

during her kenduri..
enjoy the pic..
even tak guna dslr..
gambaq lawa jugak..
hehe..


anak-anak dara dengan isteri orang..
tunggu turn je ni..


kami...


kami lagi..


aku & pengantin perempuan..
ambik berkat..


nak kacau sikit..
hehe..


the bride..


hantarans..

my wishes for them..
jaga rumah tangga tu elok2...
semoga perkahwinan Muni & suami diberkati ALLAH..

^_^


25 October 2011

Adore Her Voice

salam...
straight to the point ok..
aku nak cakap yang aku dah jatuh cinta dengan suara budak ni..
Amalia Alias...

camne aku leh jumpa video dia?
serius aku lupa..
haha..

dia suka wat cover untuk lagu2 korea...
even blajar kat Jepun...
ada jugak lagu melayu uolllss...

enjoy her song ok !!







22 October 2011

Best birthday ever

salam..
happy birthday to me!!!
yeahhh...
umur aku dah 22...
21st Oktober 2011..
alhamdulillah sebab diberi peluang oleh Pencipta untuk
aku terus berbakti kat dunia ni..

tahun ni aku rasa birthday yang paling havoc..
i loikkee..
hehe..

aku dapat wish dari :
family
yang tersayang
kawan2..

i got surprise from my roommate & my classmate..
ohh dear..
i really appreciate that..
no wonder la aku tengok dorang pelik je perangai masing2..
cam nak sembunyikan sesuatu dari aku..

ni la makcik2 yang dah buat birthday
aku jadi best..

meh sini nak promote si cantik jelita ni..
from left : nana, izah, ika, ju, sya

sorang lagi..

kak sarah..
please jangan marah saya ye kak..


the delicious cake..
my feveret choc cake..
aku rasa heaven sangat bila suap kek tu dalam mulut..
sedap..
dorang cakap tu kek secret recipe..
padahal...
hahaha...

the present & wishes











dorang ni cam tahu2 je aku addicted ngan benda2 ni..
btw tq gegurl..

^_^


21 October 2011

My Eye Candy

salam..
ohh!!
i really miss them..
since i'm in the third year student..
i didn't have enough time to back home & see them..





aku letak 3 gambar ni bukannya apa pun..
seronok tengok ekspressi muka adwa...

17 October 2011

07 October 2011

Hey You

salam..
for those who doesn't have self-esteem..
you should hear this song..
and understand the lyrics..
it will give you inspiration..

i want to say that....
ALLAH's creatures is really beautiful..
all of us are beautiful..



the song title : hey you
by : miranda cosgrove


22 September 2011

8 years already


Who should I give my love to?
My respect and my honour to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay rigt close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

(song by Yusof Islam)

when i heard this song..
totally reminds me of my memory with my late mother..
i really miss her so much..
8 years is a long time..

alhamdulillah..
althought i lost her..
i still have my dad and my sibling to make me happy in my life..
ohh mama..
kakak rindu mama sangat..
i really love you...

al-fatihah




14 September 2011

Saya tahu saya tak cantik

Mak aii...4 bulan x update..
since jadi babysitter ni susah betol nak bukak blog..
sibuk la katakan..
hehe

bila  dapat bukak blog..
perghhh...
berduyun duyun idea nak keluaq..
tapi yang ni je mampu aku share..
tu pun copy paste dari I Luv Islam
aku tertarik sangat dengan artikel ni...
artikel ni buat aku sedar yang semua ciptaan Allah ada kelebihan masing2..

aku ambik yang aku rasa menarik perhatian aku je..
selebihnya korang baca kat link kat atas tu ye..

Saya tahu saya tidak cantik.. Tapi, walaupun saya tidak cantik, saya tetap ada kelebihan..
Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.
Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.
Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.
Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.
Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita.
Dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang ikhlas mencintai saya seadanya.
Kerana saya tahu.. Saya tidak cantik pada pandangan manusia.. Maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pada ALLAH.. Kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar... Tapi KECANTIKAN di akhirat kelak..


sebenarnya Allah dah cipta dengan sebaik baik kejadian dah..
tinggal kita yang nak gunakan kejadian tu kearah mana..


jangan jadi macam ni sudah..
tak mensyukuri kurniaan Allah..
sampai nak ubah semua ciptaan Allah..

p/s : feeling ustazah sat..haha..


23 April 2011

Mencari Remedi Stress...

salam...
aku stress..
yg tu je aku boleh cakap...
i need remedies to overcome my stress...

cara aku reduce stress macam biasa je..
apa salahnya kalo aku nak share kan...

1. dok sorang2 pastu tengok gambar dalam laptop
aku selalu wat macam ni bila stress....
aku melingkar atas katil...
on laptop..
bukak folder gambar...
pastu konform aku gelak sorang2 sbb tengok gambar tu..
ye la...
tengok perubahan diri kita...
dari yg tak tahu nak bawak diri sampai la boleh jadi model dah...


2. aku suka beriadah ngan jalan2
yang ni paling best....
jalan2 kat tasik USM...
naik basikal...
joging kat gunung jerai...
biaq keluar peluh sikit...
biar kaki sakit...
tapi puas giler...



3. memaafkan orang yang wat dajal kat kita
yang ni susah sikit aku nak buat...
sebab aku akan bertambah marah kat orang yg wat jahat kat aku...
dendam2 aku pown tak lama...
bila nak tido...
aku akan maafkan semua orang walaupun kejahatan yang dia buat kat aku sangat jahat..
so..
kepada yang pernah wat jahat kat aku..
jangan risau..
aku dah maafkan korang....


4. makan
coklat adalah pilihan utama aku...
kalau aku beli coklat tu maknanya aku tengah stress ataupun akan stress..
haha..
sedapnya kalau dapat sekarang ni...
nyumm2...

this is my best choice..
that why my name is choco lovers..
haha..
time ni la selera makan aku akan mem
buak-buak..
macam perut ni dah tahap tong dah..

5. cari seseorang untuk luah perasaan
aku akan cari seseorang yang aku betul2 percaya...
selalunya adik kembaq aku & orang tu...
kesian kat dorang sebab terpaksa tahan telinga dengar masalah aku..
pastu lenguh jari sebab dok taip mesej nasihatkan aku..
by da way..
thanks so much..

telinga budak ni dah penuh dengaq masalah aku since mama x da..

6. luahkan perasaan dalam twitter
kesian gak kat twitter ni..
dia pon jadi mangsa gak...


7. doa dan tawakal kepada ALLAH
yang ni paling penting...
sebab ALLAH adalah segala-galanya..
berdoa & minta keampunan dari-Nya...


sebenarnya aku nak cukupkan 10..
tapi tak larat nak taip la pulak...
hehehe...

^_^

apa2 pun senyum...
walaupun dalam hati ALLAH je yang tahu..

20 April 2011

Nak Kawen Jugak!!!...

salam....
dasar tak malu betol aku ni....
entry yg macam ni pown nak dipublish...
hahaha...
ada aku kesah...
blog aku..
aku punya pasal la...

semalam aku dapat jemputan kawen dari kawan aku yg serba boleh ni...
masak pandai...
drift pandai...
hahaha...
tahniah ye syg....
hope both of u hepy ever and after....

aku???...
masak tak pandai...
drift lagi la tak pandai...
pendek kata...
pakat2 tak pandai la...
haha...

aku nak kawen jugak...
tp lambat lagi kot...
nak stabilkan segala-galanya dulu....
paling penting....
aku nak beli mini cooper idaman aku dulu..
hahaha....

calon????...
ermmmmm....
coming soon i cite...
hahaha...

satu je yang aku nak bila aku nak kawen nanti...
aku nk nikah kat Masjid Zahir...
macam ayah ngan arwah mama dulu...
nak flashback balik nostalgia depa...

(begitulah flashback saya..)

soalan yang tak dapat dirungkai :
camna la muka aku bila lepas kena mekap???
dah la skrg pown tak berapa nak lawa....

yang pasti...
tak mau macam ni...


hahahaha....

^_^

jom layan fairy tale...
ending mesti macam ni...
the girl and the prince are happily ever and after...

16 April 2011

Kawan Menangis vs Kawan Ketawa....

salam.....
sebenarnya banyak idea aku nak tulis..
tapi tak de masa nak menaip je...
bukannya aku bz sangat pun tapi aku tak tau la masa aku tu lari ke mana...
mampu????
hahaha...

so..
aku ambik keputusan nak story tentang tajuk yang tertera di atas..

KAWAN MENANGIS


kawan spesies ni susah sangat nak dapat...
dalam 10 kita mungkin akan dapat 2 orang je kot...
dorang ni sanggup kongsi susah senang dengan kita...
kawan menangis ni...
kalo korang nak tau...
dia suka tegur & marah2 kita..
tapi teguran dan kemarahan dia tu sebenarnya untuk kebaikan kita jugak...
dorang rasa dorang sgt bertanggungjawab tentang diri kita ni..
dorang akan ajak kita wat perkara2 yg berfaedah...
dan perkara yg dapat memajukan diri kita ni...
dorang ni jugak akan berusaha untuk melindungi aib kita..

KAWAN KETAWA


dorang ni sangat senang nak dapat....
dalam 10 tu kita akan dapat 10 jugak...
senang kan???..
tapi..
yg senang tu akan membuatkan kita lalai...
i mean that...
time enjoy dorang konfom akan cari kita...
sure la kita akan join dorang...
ye la..
benda best takkan tak nak join kot...
tapi bila kita ada masalah...
dorang wat derkk je...
faham tak???

so...
korang prefer yg mana??
KAWAN MENANGIS or KAWAN KETAWA????
tepuk dada tanya selera ok...

mood : sangat suka & in love dengan lagu COUNT ON ME by Bruno Mars..

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do......


tu baru la kawan menangis....

aku lebih prefer untuk cari kawan menangis berbanding dgn kawan ketawa...

^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...