16 April 2011

Kawan Menangis vs Kawan Ketawa....

salam.....
sebenarnya banyak idea aku nak tulis..
tapi tak de masa nak menaip je...
bukannya aku bz sangat pun tapi aku tak tau la masa aku tu lari ke mana...
mampu????
hahaha...

so..
aku ambik keputusan nak story tentang tajuk yang tertera di atas..

KAWAN MENANGIS


kawan spesies ni susah sangat nak dapat...
dalam 10 kita mungkin akan dapat 2 orang je kot...
dorang ni sanggup kongsi susah senang dengan kita...
kawan menangis ni...
kalo korang nak tau...
dia suka tegur & marah2 kita..
tapi teguran dan kemarahan dia tu sebenarnya untuk kebaikan kita jugak...
dorang rasa dorang sgt bertanggungjawab tentang diri kita ni..
dorang akan ajak kita wat perkara2 yg berfaedah...
dan perkara yg dapat memajukan diri kita ni...
dorang ni jugak akan berusaha untuk melindungi aib kita..

KAWAN KETAWA


dorang ni sangat senang nak dapat....
dalam 10 tu kita akan dapat 10 jugak...
senang kan???..
tapi..
yg senang tu akan membuatkan kita lalai...
i mean that...
time enjoy dorang konfom akan cari kita...
sure la kita akan join dorang...
ye la..
benda best takkan tak nak join kot...
tapi bila kita ada masalah...
dorang wat derkk je...
faham tak???

so...
korang prefer yg mana??
KAWAN MENANGIS or KAWAN KETAWA????
tepuk dada tanya selera ok...

mood : sangat suka & in love dengan lagu COUNT ON ME by Bruno Mars..

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do......


tu baru la kawan menangis....

aku lebih prefer untuk cari kawan menangis berbanding dgn kawan ketawa...

^_^

3 comments:

Pok Jad Pantai Barat said...

tepok dada tanya iman..=)

Awan said...

Aku sedar skrg..aku bnyk kwn ketawa tapi kawan yang menangis...bleh kira dgn jari jer....

cHoCo lOvErS said...

yes..that's right..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...