23 April 2011

Mencari Remedi Stress...

salam...
aku stress..
yg tu je aku boleh cakap...
i need remedies to overcome my stress...

cara aku reduce stress macam biasa je..
apa salahnya kalo aku nak share kan...

1. dok sorang2 pastu tengok gambar dalam laptop
aku selalu wat macam ni bila stress....
aku melingkar atas katil...
on laptop..
bukak folder gambar...
pastu konform aku gelak sorang2 sbb tengok gambar tu..
ye la...
tengok perubahan diri kita...
dari yg tak tahu nak bawak diri sampai la boleh jadi model dah...


2. aku suka beriadah ngan jalan2
yang ni paling best....
jalan2 kat tasik USM...
naik basikal...
joging kat gunung jerai...
biaq keluar peluh sikit...
biar kaki sakit...
tapi puas giler...



3. memaafkan orang yang wat dajal kat kita
yang ni susah sikit aku nak buat...
sebab aku akan bertambah marah kat orang yg wat jahat kat aku...
dendam2 aku pown tak lama...
bila nak tido...
aku akan maafkan semua orang walaupun kejahatan yang dia buat kat aku sangat jahat..
so..
kepada yang pernah wat jahat kat aku..
jangan risau..
aku dah maafkan korang....


4. makan
coklat adalah pilihan utama aku...
kalau aku beli coklat tu maknanya aku tengah stress ataupun akan stress..
haha..
sedapnya kalau dapat sekarang ni...
nyumm2...

this is my best choice..
that why my name is choco lovers..
haha..
time ni la selera makan aku akan mem
buak-buak..
macam perut ni dah tahap tong dah..

5. cari seseorang untuk luah perasaan
aku akan cari seseorang yang aku betul2 percaya...
selalunya adik kembaq aku & orang tu...
kesian kat dorang sebab terpaksa tahan telinga dengar masalah aku..
pastu lenguh jari sebab dok taip mesej nasihatkan aku..
by da way..
thanks so much..

telinga budak ni dah penuh dengaq masalah aku since mama x da..

6. luahkan perasaan dalam twitter
kesian gak kat twitter ni..
dia pon jadi mangsa gak...


7. doa dan tawakal kepada ALLAH
yang ni paling penting...
sebab ALLAH adalah segala-galanya..
berdoa & minta keampunan dari-Nya...


sebenarnya aku nak cukupkan 10..
tapi tak larat nak taip la pulak...
hehehe...

^_^

apa2 pun senyum...
walaupun dalam hati ALLAH je yang tahu..

5 comments:

pok jad said...

haha..xpa2, next entry hg tambah la lagi 3 naa..
=)

cHoCo lOvErS said...

ok2...t aku tmbh ag...haha

pok jad said...

hahaha..baguih2..

aTy _faRed~ said...

bijak mengatasi stress.. :) baik tuk diri sendiri.. saye kalau stress pon macam tu jugak.. saye diam jer tak bercakap2.. huhu

cHoCo lOvErS said...

sy pown akan diam jgk kalo sy stress...x perlu kata apa2...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...